Lyt til artiklen:

Ny sektordirektør for Landbrug & Fødevarer sektor for Planteproduktion

00:00
Hastighed: ???x
02:06

1. marts 2022 tiltræder Hans Jeppe Andersen stillingen som sektordirektør for Landbrug & Fødevarer Sektor for Planteproduktion.

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han kommer fra en stilling som chef for Planter & Miljø i rådgivningsvirksomheden Sagro.

- Jeg glæder mig meget til at arbejde for alle planteproducenter og hele sektoren. Det er en stærk platform, hvor vi sammen skal sikre rammer og vilkår, der udvikler og skaber merværdi, så planteproduktion også er økonomisk bæredygtig for landmanden. Vi står med en meget vigtig opgave med den grønne omstilling og klimadagsordenen, som plantesektoren skal levere på, men som også rummer store muligheder, siger Hans Jeppe Andersen.

- For at kunne gribe de muligheder og omsætte dem til vækst er det nødvendigt med dialog og samarbejde for eksempel med de virksomheder, som aftager, forarbejder og sælger vores produkter, lige som det er vigtigt med et samarbejde med blandt andre forskere og rådgivere, siger Hans Jeppe Andersen.

Torben Hansen, formand for Sektor for Planteproduktion i Landbrug & Fødevarer, ser frem til samarbejdet med den nye plantedirektør.

- Vi står i plantesektoren overfor en lang række store udfordringer vedrørende kvælstof, men også på klimaområdet, hvor planteavlen forhåbentlig kan byde ind med løsninger. Der er også fokus som aldrig før på plantebasererede fødevarer, hvilket giver os spændende muligheder. Vi har et ønske om et tættere samarbejde med virksomhederne om at skabe merværdi for erhvervet. Derfor udvider vi nu sektorbestyrelsen med fire virksomhedsmedlemmer, så vi sammen kan skabe gode muligheder for danske planteproducenter. Vi glæder os til at få Hans Jeppe med ombord i arbejdet. Han har været tæt på landmanden igennem hele sin karriere, både som driftsøkonomirådgiver, som en del af den finansielle verden og som leder for planter og miljø. Hans faglige ballast er stærk, og jeg ser frem til, at han tiltræder, siger Torben Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans Jeppe Andersen efterfølger Troels Toft, som døde pludseligt i efteråret 2021