Lyt til artiklen:

Verdens smørhul for planteproduktion

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Der er store muligheder, og vi skal selv skabe vores fremtid, sagde Torben Hansen til årets plantekongres.

På årets plantekongres, der bliver holdt online, talte sektorformand i L&F Planteproduktion, Torben Hansen, om de gode vilkår vi har i Danmark for planteproduktion. Han lagde vægt på, at der er bøvl, men der er også masser af potentiale.

- Vi bor i et af verdens smørhuller for planteproduktion. Der er et optimalt klima for planteproduktion og vi har vores egne afsætningsvirksomheder , som er tæt på forskning og udvikling. Vi har alle muligheder. sagde han.

I sin præsentation gennemgik han desuden udviklingen i dyrkning af bælgsæd på danske marker fra 1950'erne og frem til i dag.

I 80'erne skete der en stor stigning i arealerne med ærter, hvor det gik fra et areal på cirka 5000 hektar og helt op til cirka 200.000 hektar i løbet af få år. Siden da er det dyrkede areal med bælgsæd faldet markant, og Torben Hansen opfordrede både planteavlere og grovvarevirksomhederne til at levere på planteproteindagsordenen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Kære landmænd. Vi har gjort det før, vi kan gøre det igen, sagde han.

Han roste Danish Crown for at have visioner for deres produktion og melde deres mål ud om en fremtid, hvor plantebaserede fødevarer skal fylde mere.

- Dejligt, at DC er parate til at gribe den med de plantebaserede fødevarer - og har en ambition indenfor fem år at hente 10-20 procent af deres omsætning på plantemad, sagde Torben Hansen.