Lyt til artiklen:

L&F ser små lyspunkter i ny plantedækkebekendtgørelse

00:00
Hastighed: ???x
01:34

Den nye plantedækkebekendtgørelse, som blandt andet beskriver reglerne for de pligtige efterafgrøder samt husdyreefterafgrøder er netop sendt i høring.

Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer, glæder sig over, at reduktionen i kvælstofkvoten ved etablering senere end 20. august nedjusteres

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse

- Vi har længe kæmpet for mere fair og fagligt korrekte kvotereduktioner i de "fleksible frister", og nu viser forsøgsdata, at der er fagligt belæg for at reducere dem væsentligt. Der udestår desværre stadig en model for at justere de tre så-intervaller til dagsbasis, siger Torben Hansen

Han glæder sig også over, at de kvælstoffikserende efterafgrøder får en smule mere fleksibilitet.

- Her bliver det muligt at anvende cikorie og græs i blandinger med de kvælstoffikserende arter. Men som vi efterhånden er så vant til, er det ikke uden en bagside. Cikorie og græs i blandinger med kvælstoffikserende arter, skal nemlig være sået senest d. 1. august. Derfor bliver der fremover endnu en dato, da de kvælstoffikserende efterafgrøder dermed får to datoer - den 1. og 20. august, siger Torben Hansen.

Han understreger, at Landbrug & Fødevarer fortsætter arbejdet med at presse på for at få mere fleksibilitet i efterafgrødereglerne og flere virkemidler i spil i reguleringen.