Abonnementsartikel

En enkelt stemme gjorde forskellen, da EU-udvalg vedtog anbefaling om, at loft kun skal gælde slagtedyr. Om få uger kan Europa-Parlamentet dog stemme for, at reglen skal indføres for al transport.

BRUXELLES: Et forbud mod transport af levende dyr på mere end otte timer bliver ikke en del af anbefalingerne fra EU's udvalg for dyretransport (ANIT). Med mindre der er tale om dyr, der køres direkte til slagtning. Det står klart, efter udvalget torsdag akkurat ikke valgte at indarbejde forslaget med 15 stemmer for, 15 imod og en oversidder.

Eksportører til avl og opfodring kan dog ikke ånde lettet op endnu. De risikerer at miste tocifrede millionbeløb, hvis reglen indføres, og det udfald er i høj grad stadig muligt, ligesom der omvendt fortsat er håb for dyrevelfærdsaktivister.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.