Lyt til artiklen:

Firstfarms sigter efter historisk resultat efter stærkt 3. kvartal

00:00
Hastighed: ???x
03:32

Bestyrelsen og direktionen i Firstfarms A/S har onsdag behandlet og godkendt det ikke reviderede delårsregnskab for perioden 1. januar - 30. september 2021. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Firstfarms har i regnskabsperioden realiseret en omsætning på 248 millioner kroner og et resultat før skat på 24 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De høje afgrødepriser har betydet en væsentlig bedre indtjening på afgrødeproduktionen. Firstfarms har indregnet en værdiregulering på høstede afgrøder på 22 millioner kroner pr. 30. september 2021 mod 4 millioner kroner for samme periode sidste år, der er således indregnet 18 millioner kroner mere i forhold til sidste år. Et andet forhold, der spiller positivt ind, er at selskabet i år har haft et normalt udbytte i Rumænien, i forhold til et lavt udbytte i 2020 som følge af tørke.

Modsat har Firstfarms oplevet en væsentlig nedgang i salgsprisen på grise i lighed med resten af det globale marked. Omsætningen på grise er 33 millioner kroner lavere sammenlignet med samme periode sidste år, men produktionen og effektiviteten er stadig på et højt niveau i lighed med tidligere. Nettoeffekten af griseproduktionen sammenlignet med sidste år er negativ med 16 millioner kroner.

- Vores omsætning, indtjening og risiko er fordelt på fire driftsgrene. Derfor mere end opvejer de rekordhøje afgrødepriser de meget lave grisepriser, og vi kan primært derfor præstere et godt resultat for årets tre første kvartaler. Vi opererer i et usædvanligt uforudsigeligt marked, og derfor er jeg også stolt over, at vi udfordringerne til trods sandsynligvis vil levere endnu et rekordresultat, når året er omme, siger adm. direktør Anders H. Nørgaard og fortsætter:

- Vi er ikke blinde for at vores virke påvirker klima og natur. I Firstfarms tager vi derfor ansvar for alt hvad vi laver, og iværksætter løbende tiltag, der tager os i en stadig mere bæredygtig retning. Vi har blandt andet fokus på dataindsamling og databearbejdning, med henblik på f.eks. hele tiden at nedbringe vores CO2 aftryk. Vi kigger også ind i muligheder for nye energivenlige løsninger når vi bygger nyt eller om. Jeg har behov for at slå fast, at arbejdet mod mere bæredygtighed vil tage til fremadrettet.

rich-media-2
Adm. direktør Anders H. Nørgaard er stolt over, at Firstfarms udfordringerne til trods sandsynligvis vil levere endnu et rekordresultat, når året er omme. Pressefoto: Firstfarms.

Delrapporten får Firstfarms til at fastholde forventningerne i forhold til regnskabet for hele 2021, hvor man satser på at overgå 2020, der var et historisk godt år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- FirstFarms' vækstrejse fortsætter. Vi fortsætter med at udvikle og drive landbrug med respekt for de omkringliggende samfund, og vi vil fortsat levere produkter af højeste kvalitet, som primært afsættes og forbruges lokalt. Sidst, men ikke mindst, fortsætter vi udviklingen mod mere bæredygtige landbrug, alt imens vi eksekverer på nye muligheder, der også skaber værdi for vores investorer og forbrugerne, afslutter Anders H. Nørgaard.

I 2020 hentede man et Ebitda på 100 milloner kroner og Ebit på 54 millioner kroner. For 2021 regner man med at de tal ligger sig i intervallerne 100-120 og 50-70 milloner kroner.