Abonnementsartikel

Kommissionen ventede ifølge EU's landbrugsudvalg for længe med at udgive rapport, der forudser prisstigninger, stigende import og fald i produktionen, hvis strategi gennemføres.

BRUXELLES: Timingen kunne dårligt have været ringere for Tassos Hanionitis, da han mandag aften indtog talerstolen foran Europa-Parlamentets landbrugsudvalg som repræsentant for Kommissionens afdeling for landbrugspolitik. Ugen forinden kunne EU-mediet Euractiv nemlig afsløre, at Kommissionen ventede syv måneder med at offentliggøre den rapport, han skulle præsentere. Underforstået: Der var noget at skjule.

Rapporten viser nogle af de mulige konsekvenser for landbruget, hvis Kommissionens såkaldte 'Jord til Bord'-strategi, der bl.a. søger at halvere brugen af pesticider og gøre mindst 25 procent af EU's samlede landbrugsareal økologisk, gennemføres.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.