Lyt til artiklen:

Landmænd ønsker dialog omkring klimaudfordringer

00:00
Hastighed: ???x
02:35

Abonnementsartikel

Agri Nord inviterer i samarbejde med de økologiske mælkeprodu-center Line og Brian Fruergaard-Roed på gårdbesøg i efterårsferien.

Sammen ønsker de at vise, hvordan en moderne dansk kvægbedrift ser ud, og hvor landbruget er i dag i forhold til den bæredygtige ud-vikling.

Fredag den 22. oktober 2021 kan børnefamilier og andre interesserede komme ud og kigge på 400 sortbrogede køer og krydsninger og opleve et rigtigt landbrug i Rebild Kommune, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Line og Brian Fruergaard-Roed, som ejer Grøndalsgård ved Nørager, vil vise rundt og fortælle om den daglige gang på bedriften. Desuden får gæsterne mulighed for at få svar på alle de spørgsmål, de har til landmandsparret.

- Vi er stolte af dansk landbrug, så det vil vi gerne vise frem. Der er noget for både børn og voksne, og man kan komme ud og se dyrene tæt på, siger Henrik Dalgaard, der er næstformand i Agri Nord.

Foruden muligheden for at klappe en kalv og komme tæt på en ko kan de besøgende få en snak med Henrik Dalgaard samt Line og Brian Fruergaard-Roed om landbrugets rolle i forhold til den grønne omstilling, hvad erhvervet kan bidrage med i fremtiden, og hvor forbrugeren øn-sker, landbruget skal bevæge sig hen.

Gårdbesøget er en del af Klima Rebild. Klima Rebild er tre temauger i oktober og november, der sætter fokus på klima- og miljøforhold i Rebild Kommune.

- Nu er der lige kommet en landbrugspakke, og det er vigtigt at vise, at vi landmænd er proak-tive og tager del i klimadebatten, siger Henrik Dalgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dialog fremfor monolog

Når landmand Brian Fruergaard-Roed åbner sine stalddøre i forbindelse med gårdbesøget, vil han gerne bidrage til at give gæsterne et nuanceret og virkelighedsnært billede af landbruget i forhold til klimadebatten.

- Klimadebatten kan til tider godt blive lidt ensidig i medierne. Vi vil gerne have folk ud på går-den, mens vi tager snakken med dem, så vi kan være med til at perspektivere debatten, siger Brian Fruergaard-Roed.

Den økologiske mælkeproducent håber på spørgelystne gæster, for han er nysgerrig efter at vide, hvordan forbrugerne forholder sig, og hvilken retning, de tænker, landbruget skal be-væge sig i.

- Vi er altid spændte på at få input. Folk, der ikke er i branchen, kan stille nogle anderledes spørgsmål, og det gør, at vi får tænkt i andre og nye baner. Jeg vil ikke have en monolog, så hellere en levende debat, siger Brian Fruergaard-Roed.

Udover gårdbesøget er Agri Nord under Klima Rebild 2021 medarrangør af et debatmøde om klima og arealanvendelse den 26. oktober fra klokken 17-21 i Skørping. Det sker i samarbejde med Dansk Naturfredningsforening.