Abonnementsartikel

Fødevareministeren ser på mere fleksible løsninger for etablering af efterafgrøder, men gives der fleksibilitet bliver kvælstofskruen strammet et andet sted.

På et åbent samråd i Miljø- og Fødevareudvalget på Christiansborg den 30. oktober anerkendte minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn, at rettidig etablering af efterafgrøder for mange landmænd udgør et problem. Og efter at Venstres Jacob Jensen havde motiveret samrådet med at sige, at reglerne bør tjene klimaet og miljøet bedst muligt, og at det ikke er tilfældet med det nuværende regelsæt, fortalte ministeren, at der i forbindelse med landbrugsforhandlingerne fra regeringens side er blevet tilbudt at lave et servicetjek af den måde efterafgrødereglerne fungerer på, for der er problemer med at efterleve reglerne, lød det fra ministeren.

- Debatten kører, så der på sin plads, at tage et godt kig på det her, lød det fra ministeren, som dog slog fast, at man ikke kommer til at se en tilbagevenden til tidligere tider, hvor dispensationer for reglerne var mere reglen end undtagelsen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.