Lyt til artiklen:

Frustration over høst af umodne afgrøder fik Søren Pape med i marken

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Den 20. august udløb fristen for etablering af efterafgrøder, og det har fået flere landmænd og maskinstationer til at høste halvgrønt og våd vårbyg.

Mandag var formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape, i marken hos planteavler og næstformand i LF Syddanmark, Hans Damgaard, så han med egne øjne kunne se, hvorfor landmændene er frustrerede over, at de skal til at høste deres halvgrønne vårbyg på grund af et datokrav, som er fastsat politisk. Det skriver LandboSyd i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kræver ikke en landmandsuddannelse at se, at det gode landmandskab er skubbet fuldstændigt væk, når en umoden eller våd mark skal høstes, skriver landboforeningen.

Landboforeninger om efterafgrøde-dato: Brug for ændring af reglerne nu

Se også:

Landboforeninger om efterafgrøde-dato: Brug for ændring af reglerne nu

Med i marken var også Søren Papes partikollega fra Folketinget, Niels Flemming Hansen, og Koldingborgmester Knud Erik Langhoff. Og de fik klar besked fra planteavleren.

- Vi er meget frustrerede i øjeblikket, fordi vi bliver tvunget til at høste noget korn, som enten er umodent eller vådt. Det gør vi alene, fordi vi overholder lovgivningen. Jeg så hellere, at der kom en fleksibilitet ind over efterafgrødekravene, så de kan tilpasses den enkelte landmand, der så kunne få lov at dyrke sine marker med sund fornuft og landmandskab, siger Hans Damgaard.

Politikerne fik også et indblik i ærternes vej fra mark til plantebøf.

Nr. Viums tørrevogne er fuldt booket: Det er en træls forretning

Se også:

Nr. Viums tørrevogne er fuldt booket: Det er en træls forretning