Lyt til artiklen:

Venstre kræver mere fleksible regler for efterafgrøder

00:00
Hastighed: ???x
01:24

- Reglerne skal passe til virkeligheden, og ikke omvendt, virkeligheden skal ikke passe til reglerne, siger Erling Bonnesen, landbrugsordfører for Venstre.

I formiddag arbejder blå blok på at indkalde fødevareminister Rasmus Prehn i samråd. Partierne vil have nogle klar svar på ministerens seneste afvisning om at give dispensation for etablering af efterafgrøder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Flere partier, herunder Venstre, har forsøgt at lægge pres på Rasmus Prehn for at udsætte skæringsdatoen i dag, men uden held.

- Vi ønsker, at ministeren skal forholde sig til og give nogle svar på sin udmelding i går. Med det dato-tyranni vi oplever, bliver landmændene dobbelt ramt. De har svært ved at få høsten i hus, faktisk er der flere steder, hvor kornet ikke kan gå gennem mejetærskeren og de er nødt til at tørre kornet. På samme tid bliver de skåret i deres kvotetildeling til næste år. Der er store geografiske forskelle på, hvornår høsten er klar i forhold til vejrlig, så derfor giver det landmændene uretfærdige betingelser. Det skal vi have ændret på, siger Erling Bonnesen.

Venstre og de øvrige partier i blå blok ønsker at ændre reglerne for efterafgrøder, så reglerne og datoerne er langt mere fleksible end i dag og i højere grad passer til den virkelighed landmændene står i og de geografiske forskelle i landet.