Lyt til artiklen:

Noteringen fastholdes på 8,70 øre i uge 37

00:00
Hastighed: ???x
01:23

Abonnementsartikel

Aktiviteten på det europæiske marked for grisekød er stigende, efter sommerferieperioden er afsluttet i Sydeuropa. Der er dog stadig mange varer til salg, og interessen samles lige nu om udviklingen i de kommende måneder.

- Det er bestemt positivt, at efterspørgslen er stigende, men samtidig er vi gået ind i efteråret, hvor antallet af slagtninger typisk stiger i Europa. Om forbruget i de kommende måneder vil overstige, matche eller ligge under udbuddet af råvarer, det er umuligt at forudsige lige nu, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Der er en jævn efterspørgsel på råvarer til forædlingsindustrien. Det vil sig brystflæsk, bove, udbenede skinker og bacon. Priserne på hele skinker, forender siver derimod en smule, mens nakkerne til trods for årstiden fortsat sælges godt, fordi der lige nu er sommervejr i en stor del af Nordeuropa, skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige nu handler det først og fremmest om at få stabiliseret markedet i Europa, men samtidig har vi benhårdt fokus på at løfte vores eksport ud af Europa. Vi finder løbende nye muligheder, og vi får hele tiden ordrer fra vores eksisterende kunder, men der skal mere til for at vende prisudviklingen, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stabil efterspørgsel fra Japan, mens aktiviteten i Kina koncentrerer sig om de klassiske Kina-varer.