Lyt til artiklen:

Uændret notering, men igen stort fald på søer

00:00
Hastighed: ???x
01:22

For tredje uge i træk falder sonoteringen med 40 øre, og det betyder, at prisen den kommende uge ender på 10,20 kroner per kilo. Grisenoteringen holder dog samme pris som de forgående uge med 12,70 kroner per kilo.

I markedsberetningen oplyser Danish Crown, at der ikke er de store ændringer i salgsmønstrene for grisekød i Europa fra uge til uge i øjeblikket, da alle afventer, at julehandlen for alvor sætter ind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser fortsat stigninger i udbuddet af nogle delstykker i Europa. Det er først og fremmest varer fra Spanien, der finder vej både nord- og østpå, men ikke i et omfang, som indtil videre presser vores salg, fordi vi i højere grad har været forberedt på den her situation end mange af vores kollegaer, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Det er fortsat priserne på skinker med ben, der er under pres, men det øgede udbud ses også i mindre grad på andre dele af grisen. Til landene udenfor Europa er der en stabil afsætning af de traditionelle Kina-produkter og et jævnt salg til Japan og det øvrige Asien.