Abonnementsartikel

Målet er 60 hektar med primært flerårige og selvgødende blomster langs markskel og i vejkanterne i det sjællandske blomster-initiativ Sjælland Summer i 2021.

Lærkerne synger højt over Dalsagergaard en blæsende dag sidst i marts imens landmand Ole Christiansen er ude for at se, hvordan det står til med én af de blomsterstriber, der siden 2019 har været rammen for en berigelse af insektlivet i agerlandet hos landmanden. Og efter lidt konsultation med rådgiver i Sjælland Summer, Jørgen Lundsgaard, bliver det besluttet, at det tørre krat bestående af den to-årige cikorie skal slåes øverligt, så der kan komme luft til de andre fremspirende blomster, der står klar under de markante stængler, og så skal striben ellers blot blomstre videre på tredje sæson.

- Vi står ved en Sjælland Summer blanding som går ind i sit tredje år nu. Den har givet en masse blomster de forgangne to år, og nu er vi så spændt på at se, hvad der sker det tredje år, lyder det fra Ole Christiansen, der for lidt over tre år siden kontaktede Jørgen Lundsgaard for at høre, hvordan en sjællandsk blomsterstribe skulle udformes, hvis den skulle gavne biodiversiteten samtidig med at den skulle være overkommelig at etablere og betale.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.