sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Giv din have et pænt og eksotisk look med kakaoflis

00:00
Hastighed: ???x
02:18

Abonnementsartikel

Som haveejer kender du helt sikkert traditionel træflis, som har en masse smarte anvendelsesmuligheder i haven.

Kakaoflis er meget lig træflis på mange områder, og det kommer med mange af de samme fordele som træflis.

Men hvor træflis er sammensat af store forskellige stykker træ, der godt kan give et lidt rodet udtryk til haven og i dine bede, giver kakaoflis et helt andet og fint udtryk, som passer sig langt bedre til små bede, hvor du gerne vil skabe og rent og pænt udtryk.

Hvor kommer kakaoflis fra?

Kakaoflis er i princippet det samme som normal træflis, hvor indholdet i fliset dog kommer fra kakaoskaller i stedet for træ.

Kakaoskaller er et restprodukt, som bliver til overs, når der produceres chokolade rundt omkring på fabrikkerne i Europa.

Kakaoskallerne kommer derfor mange steder fra, men fælles for alle stederne er, at kakaoskallerne er et restprodukt, som ikke ville blive brugt til noget, hvis ikke det var fordi, at nogle nytænkende havejere havde fundet ud af, at det kunne bruges i haven.

Hvad skal du bruge kakaoflis til?

Kakaoflis kan ligesom træflis bruges til bunddække i din have. Et bunddække i eksempelvis din blomsterbede har mange fordele, og hvis du er en seriøse havemand eller -kvinde, så er et godt bunddække næsten et must.

Et bunddække er nemlig med til at beskytte dine sarte planter om vinteren, når den hårde frost og kolde sne lægger sig over landet.

Her vil bunddækket af kakaoflis hjælpe til at holde eksempelvis dine roser varme, så de undgår for mange frostskader og dør.

Også om sommeren hjælpe et bunddække af kakaoflis i din have. Hvis du dækker jorden til omkring både dine grøntsager og blomster, vil bundækket nemlig hjælp til at holde fugten i jorden, så du kan undgå de mange ture med haveslangen.

Kakaoflis kommer desuden med et unikt dekorativt element til haven sammenlignet med eksempelvis træflis.

Kakaoflis giver et mere eksotisk og hyggeligt look til din have, da kakaoflisets små bruner stykker vil dække haven og give den et mere varmt udtryk. Det vil også dække af for ukrudtet rundt omkring, så du kan undgå at bruge alt for meget tid med hakkejernet.

Endeligt hjælper kakaoflis naturligvis også dine planter med vigtige næringsstoffer. Når kakaofliset brydes ned af mikroorganismer i jorden, vil næringsstoffer blive frigivet til jorden, hvorfra det vil fungere som en naturlig gødning for din planter