Lyt til artiklen:

Prispresset på det tyske slagtesvinemarked aftager

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Nord-West noteringen stiger i dag med 2,00 € til 28,00 €. Nord-West noteringen for 8-kilos grise stiger i dag med 1,30 € til 18,10 €.

Prispresset på det tyske slagtesvinemarked aftager. Selvom udbuddet fortsat er stort, kan det konstateres, at udbudspuklen reduceres kontinuerligt. Det viser for eksempel den gennemsnitlige slagtevægt, som er faldet fra 99,9 kg i uge 2 til 99,4 kg i uge 4, skriver Danske Svineproducenter.

Tyske slagtesvineproducenter bliver derfor mere og mere optimistiske i forhold til, at det tyske slagtesvinemarked vil normalisere sig, og slagtesvinenoteringen vil begynde at stige i de kommende uger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Udsigten til en normalisering af situationen på det tyske slagtesvinemarked har stor betydning for smågrisemarkedet. Næsten alle europæiske smågrisenoteringer fortsætter med at stige. SPF-selskabet hævede den danske puljenotering med yderligere 20 kr. i torsdags, mens de hollandske smågrisenoteringer steg med yderligere 0,50-1,00 euro i sidste uge.

Den tyske omsætterorganisation VEZG skriver, at udbuddet på smågrisemarkedet er lige tilstrækkeligt til at dække slagtesvineproducenternes efterspørgsel.

Tyske markedsinteressenter regner derfor med fortsat stigende smågrisepriser.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med yderligere 2,50 € til 30,50 € (264 kroner inkl. vægtregulering), skriver Danske Svineproducenter.