Lyt til artiklen:

L&F: Urimelig stigning af dieselolien

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

Formand for L&F, Søren Søndergaard, uddeler ros til det brede flertal bag etablering af en grøn fond på 53,5 milliarder kroner frem mod 2040, som sikrer grøn omstilling, men han finder stigningen i dieselpriserne på én krone mere pr. liter urimelig.

- Vi er særligt glade for, at der er tænkt på fødevareklyngen med statslige midler til skovrejsning, udtagning af lavbundsjord, pyrolyse, grøn gas og elektrificering, siger Søren Søndergaard.

L&F mener, at aftalen er en markant forbedring sammenlignet med udgangspunktet i regeringens udspil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med aftalen bliver der mulighed for reel grøn omstilling - også i de sektorer, hvor omstillingen er rigtigt svær. Det gælder rigtigt mange steder i fødevareklyngen, for procesenergi og procesvarme kan ikke bare sådan elektrificeres. At politikerne forstår den udfordring, vil vi gerne kvittere for, siger formanden for L&F.

Men det bliver desværre en hård omgang for de danske fødevarevirksomheder, skriver L&F.

- De får en kæmpe opgave, som fællesskabet nu har placeret på deres skuldre. Fødevarevirksomhederne, som konkurrerer på et globalt marked, bliver stærkt udfordrende. Det gælder særligt med den dobbeltregulering, som de kvoteomfattede virksomheder - som allerede i dag betaler for deres udledning - bliver udsat for, udtaler Søren Søndergaard i en pressemeddelelse udsendt af L&F.

I følge den nye skattereform, som netop er præsenteret i dag, kommer der også en regning på den enkelte bedrift i form af øgede afgifter, der betyder, at dieselolien bliver mere end en krone dyrere pr. liter end i dag.

- En afgift vi finder urimelig, da der ikke er alternative til traktorernes drivmidler endnu. Med den brede aftale får vores virksomheder forudsigelighed, når de skal investere i ny grøn teknologi. Men opgaven bliver svær. Ingen tvivl om det, siger Søren Søndergaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs hele skattereformen.