Udover at være maskinstation og maskincenter har Brdr. Thorsen også VVS, kloak, varmeanlæg og biogas som en del af virksomheden. Det hele er en del af strategien for at skabe den bedste kunderelation.

De fleste ville formentlig have nok i at drive maskinstation, maskinforretning, planteavl og svineproduktion.

Men hos Brdr. Thorsen ser man det som helt naturligt at forretningen også beskæftiger sig med VVS, kloak, varmeanlæg og biogas.

- Det passer fint ind i vores portefølje at beskæftige sig med disse områder også. Vi har et værksted med medarbejdere, der også kan håndtere den slags opgaver. Når vi har kompetencerne, kan vi lige så godt bruge dem, i stedet for at vi får spildtid på værkstedet, siger medindehaver af Brdr. Thorsen, Kristian Thorsen.

En del af mekanikerne på værkstedet i Nimtofte bruges til blandt andet VVS-opgaver, mens halmen fra planteavlen sælges til varmeværket, og gylle fra svineproduktionen kan bruges på biogasanlægget. På den måde kan kompetencer og ressourcer fra dele af virksomheden bruges på nye områder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Derfor er det også en del af strategien hos Brdr. Thorsen, at forretningen står på flere ben, fortæller han.

En del af den gode kunderelation

En ting er strategi og overordnede planer.

Men Kristian Thorsen ser det også som en del af den gode kunderelation, at Brdr. Thorsen står på flere ben.

På denne måde kan man tilbyde en bred vifte af de ydelser landmanden har behov for og dermed skabe et stærkere forhold til ham.

- Kunderelationen er alfa omega for os. Når vi kan tilbyde landmanden flere forskellige ydelser kan vi også nemmere skabe et godt forhold til ham, for så møder vi ham flere gange. Hvis der er én ting, der går lidt skævt, og man kan jo ikke undgå, at der en gang imellem sker fejl, kan vi nemmere beholde ham som kunde, fordi vi har skabt et godt forhold til kunden gennem andre opgaver, siger han.

- Vi plejer at sige, at hvis man er landmand på Djursland, behøver man ét telefonnummer. Så klarer vi næsten alle opgaverne, siger han.

Derudover, fortæller han, kan man tilbyde kunderne at løse opgaverne mere effektivt, fordi der ikke skal flere forskellige virksomheder ind over opgaven.

- Vi kan tilbyde dem flere løsninger og tilbyde dem mere effektivt. Der er ikke tre forskellige firmaer, der skal ringe sammen om at finde ud af, hvornår de kan komme ud til landmanden og lave en opgave. Så hvis man har hele opgaven hos Brdr. Thorsen, kan vi gøre det mere effektivt. Vi oplever, at kunderne er mere tilfredse med at de kun skal kontakte en virksomhed, siger han.

rich-media-1
Brdr. Thorsen tilbyder mange services. Udover at være maskinstation og maskincenter tilbyder det blandt andet også VVS- og kloak. Foto: Jonas Okholm Nielsen

Udvider til Nordjylland

Brdr. Thorsen har base på Djursland og har haft det, siden Anton Thorsen stiftede Nimtofte Maskinstation i 1960.

I 1989 overtog de tre sønner, Kristian, Jørgen og Asger, i dag er det kun de to førstnævnte, der kører firmaet, og siden brødrene tog over er virksomheden bare blevet udvidet.

Allerede tidligt, fortæller Kristian Thorsen, begyndte man at fokusere på andre områder, Brdr. Thorsen kunne tilbyde.

Svineproduktionen kom til. Det samme gjorde maskinværkstedet. VVS- og kloak blev en del af Brdr. Thorsen. Biogasanlæg og varmeværk, som leverer el til nettet og varme til to byer og et golfcenter i lokalområdet, er også føjet til.

Derudover er man autoriseret forhandler af Massey Ferguson, Kverneland og Weidemann, hvor man derfor både sælger og servicerer disse produkter.

Men den seneste og måske største udvidelse var i foråret 2020.

Hjallerup Maskinforretning gik i foråret 2020 konkurs, og dermed var der ingen Massey Ferguson forhandler i Nordjylland.

Agco Danmark kontaktede Brdr. Thorsen, og spurgte om de ikke kunne overtage dette område.

- Det var egentlig ikke planen, vi ville til Nordjylland, men Agco spurgte os, og vi kunne se nogle muligheder i Nordjylland. Der var gode lokaler og gode medarbejdere. Derfor udvidede vi til Støvring, Hjørring og senest Nykøbing, siger Kristian Thorsen.

Selv om Brdr. Thorsen har udvidet til Nordjylland med Maskinforretningen, skal man ikke forvente resten af portefølgen følger trop.

- Vi kommer ikke til at stå på så mange ben i Nordjylland, som vi gør på Djursland. Her bliver det maskinforretning, og de ydelser der naturligt hører til der , siger Kristian Thorsen.

Det vigtigste er virksomhedens dyder.

- Vi går ind for ærlighed, en aftale er en aftale og redelighed i alt, hvad vi gør. Hvis noget ikke er i orden, så handler det ikke om økonomi for mig. Så handler det om, at vi får rettet op på det. Det er det, vi vil stå for, og det er det, vi lever efter, siger han.

rich-media-2
Brdr Thorsen er blandt andet full line Massey Ferguson-forhandler. Foto: Jonas Okholm Nielsen
rich-media-3
Brdr Thorsen har blandt andet base i Nimtofte, hvor det har ligget, siden brødrenes far, Anton, stiftede Nimtofte Maskinstation. Foto: Jonas Okholm Nielsen