Lyt til artiklen:

Færdselsstyrelse bakker op om kørsel til biogasanlæg: Ny fortolkning af loven

00:00
Hastighed: ???x
01:31

Martin Børsting Maskinstation og DM&E har fået Færdselsstyrelsens ord for, at det ikke var ulovligt at køre græs til biogasanlægget med en vogn, der var bredere end 2,55 meter.

Det oplyser begge til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er jeg bestemt glad for, siger Søren Børsting fra Martin Børsting Maskinstation.

I august blev en vogn med frøgræshalm udtaget til tungvognskontrol ved Skive. Den var på vej til et biogasanlæg, som havde bestilt og betalt opgaven hos maskinstationen. Derfor mente DM&E og Martin Børsting Maskinstation, at bøden for den brede vogn var et fejlskøn af politiet.

Det har Færdselsstyrelsen givet ret i, da DM&E søgte dispensation for resten af året. Til det svarede Færdselsstyrelsen, at man ikke kunne give dispensation til noget, som Færdselsstyrelsen fortolker på samme måde, oplyser Gerth Petersen Holm fra DM&E.

Man forventer derfor, at bøden bliver trukket tilbage.

- Vi har også fået bekræftet af Rigspolitiet, at efter Færdselsstyrelsens fortolkning er kommet frem, fortolker det loven på samme måde, siger Gerth Petersen Holm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man skal dog stadig være opmærksom. Fortolkningen gælder nemlig kun, hvis maskinstationen er kunden, ikke landmanden. Man skal altså sørge for, at det er biogasanlægget, som bestiller og betaler opgaven hos maskinstationen, oplyser han.

- Men det arbejder vi på at få klargjort senere.