Abonnementsartikel

På Kophagens Furs femte auktionsdag gør bestyrelsesformand Tage Pedersen foreløbig status på branchens første fysiske auktion i et halvt år. 50 opkøbere står for hele salget.

- Jeg glæder mig over hvert eneste bundt, der bliver solgt, men græder over priserne, siger Tage Pedersen, bestyrelseformand i Kopenhagen Fur.

Ordene fra bestyrelseformanden, der repræsenterer avlerne, dækker spot-on situationen i branchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kopenhagen Fur melder, at der har været gang i salget hele ugen med 75 procent solgte skind, men priserne er alt for lave til at dække minkavlernes driftsomkostninger.

- Vi glæder os over, at vi trods alt får solgt noget denne gang. Mink skal sælges på en fysisk auktion og ikke online. Opkøberne skal kunne se skindene, når de køber, siger Tage Pedersen.

Ramt af covid 19

Coronakrisen har været hård ved pelsbranchen. De tidligere auktioner i april og juli er blevet afholdt online uden fysisk fremmøde. Ved begge auktioner har salget ligget på cirka 20 procent. Denne gang ligger salget markant højere på 75 procent.

- Markedet har været markant rystet af coronakrisen. Hele detailleddet har været lukket ned siden slutningen af februar. Vi er lige nu i et meget nervøst marked, hvor mange butikker ikke aner, hvad der kommer til at ske. Men jeg er forsigt optimistisk. Trods de elendige priser, så øjner vi lidt lys, siger Tage Pedersen.

Kopenhagen Fur har endnu ikke beregnet en gennemsnitspris for salget af skind, men vil melde prisen ud, når auktionen slutter søndag med salg af sølvfarvede skind.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af auktions-ugen har 50 opkøbere fra blandt andet Kina, USA, Taiwan stået for store dele af opkøbet. Enkelte danske opkøbere har også været aktive i Glostrup. Auktionshuset har denne gang intet online salg, da online og fysisk salg ikke teknisk kan kombineres, fortæller Tage Pedersen.

Tidligere besøgte cirka 300-400 opkøbere auktionerne, dog uden alle at være aktive.