I alt rykker fem Claas-mejetærskere ud i den danske kornhøst som demo-maskiner, og i dag blev demo-piloterne klædt ordentligt på.

På en vinterbyg-mark nær Assens på det vestlige Fyn havde den danske importør af Class, Danish Agro Machinery, i dag samlet 10 høst-specalister fra de danske Claas-forhandlere fra hele landet.De bliver i hvert fald specalister inden for netop høst, for dagens arrangement var startskudet til den kommende korn-høst, hvor der sættes fem nye demo-maskiner igang.

- Vi har virkelig noget at byde på i år, idet vi har et total opdateret mejetærsker-program af både rystere- og hybrid-mejetærskere, fortæller Niels Stræde Danielsen, som er produktchef hos Danish Agro Machinery, og i dag fungerede som træner for de 10 kommende Lexion-specalister.

rich-media-1
Niels Stræde Danielsen ser frem til at vise den nye Lexion-generation under høsten 2020 med landets demo-maskiner. Foto: Morten Damsgaard.

- Foruden kørsel med Lexion, har vi i dag gennemgået maskinen fra A til Z, snakket indstillinger, igangsætninger og generelt hvad der skal til, for at en demonstration bliver til en god demonstration i den travle høst-periode, fortæller han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Både hydrid- og rystenyheder

Dagens test-maskine var en Claas Lexion 6800 med et 10,8 meter Claas seglskærebord. Maskinen er demo-sættet fra Ringe Maskinforretning, og foruden denne så vil der i det jyske være fire demo-maskiner der kommer i aktion.

- Der ligger 10 års udvikling bag de nye Lexion, som Claas selv betegner som Lexion generation 2, og fælles for både ryster- og hydridmaskikerne er, at der er tale om kapacitetsforøgelser foruden en ny indrettet kabine.

Ved at klikke HER, kan du læse mere om den nye Lexion-generation, fra sidste år, hvor maskinbladet var med til præsentationen af den nye generation i Frankrig.

Maskinbladets PowerGear har desuden været i marken og test de n nye serie, se testen af ryste-mejetærskeren ved at klikke HER

- Det danske marked har taget godt imod de nye modeller, og vi har solgt det antal, som vi håbede på, fortæller Niels Stræde Danielsen.

rich-media-2
På billedet ses Ringe Maskinforretnings demo-mejetærsker: Lexion 6800 med 10,8 meter Claas sejlskærebord. Foto: Thomas Rasmussen.