Abonnementsartikel

Ovenpå en regulær nedsmeltning i løbet af torsdagen, så var der igen positive takter at spore på de finansielle markeder i løbet af fredagen.

Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Ovenpå en regulær nedsmeltning i løbet af torsdagen, så var der igen positive takter at spore på de finansielle markeder i løbet af fredagen. Aktiemarkederne genvandt en smule af det tabte, og det samme gjorde sig gældende for olien, som endte med at lukke dagen i positivt territorium, på trods af, at den faldt med mere end tre procent i den indledende handel. Den positive stemning er dog her til morgen forvist til sidelinjen igen, på grund af fornyet frygt for opblusning af coronavirus i Kina. Landet har senest ellers haft virusset nogenlunde under kontrol, men en delvis nedlukning af forskellige områder i Beijing, har sendt markederne til tælling igen her til morgen. Risikoaktiverne falder, og olien falder i skrivende stund tilbage med knap tre procent. Noget tyder på, at vi efter en kortere periode med mindre udsving, godt kunne gå en periode med lidt større udsving i møde.

Stille dag for afgrøderne

For afgrødernes vedkommende, så var fredag også til præget af en stille dag, som dog var med en lille pil op for de flestes vedkommende. Ovenpå det stormvejr som ramte de globale markeder hen over torsdagen, så var det en tiltrængt puster. Igen noterer vi os, at de fleste afgrøder lukker fredagen i grønt territorium, på trods af, at torsdagens WASDE rapport var til den negative side. Optimisme omkring efterspørgslen, kombineret med vejrmarkeder som har været, og kan blive, udfordrende for udbytterne i indeværende sæson. Afgrøderne bliver her til morgen dog også presset af den negative stemning som har ramt markederne hen over weekenden. Alt fra hvede til majs og sojabønner falder tilbage her til morgen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den malaysiske palmeolie steg igen i fredags sammen med resten af markederne, og var igen oppe at snuse til den kortsigtede tekniske top som de seneste par dage har etableret sig i niveauet 2450 MYR/mt. På trods af den positive udvikling, så blev prisudviklingen igen afvist her, og noget kunne tyde på at niveauet kommer til at yde modstand for yderligere prisstigninger. Hen over den seneste uges tid er priserne gentagende gange blevet afvist netop her, og dagens prisfald skaber yderligere luft op til den tekniske modstand. Siden starten af maj, så har priserne bevæget sig sidelæns i niveauet 2.350-2.450 MYT/mt, og vi handler lige nu i bunden af intervallet. Ligesom et brud op over 2.450 MYR/mt vil være teknisk positivt for den kommende prisudvikling, så vil et fald under støtteniveauet være negativt. Det bør dog nævnes, at palmeolien allerede er korrigeret med 25 % siden den ramte bunden i starten af maj.