sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Udviklingen i verden har betydet, at maskiner, der kan hjælpe os med forskellige formål, er blevet mere og mere udbredt. Derfor har vi også fået flere maskiner, vi har brug for at opbevare.

Maskinerne er sjældent billige, og derfor er det vigtigt, at de bliver opbevaret ordentlig.

En måde at opbevare dem på er ved at lægge fliser, de kan parkeres ovenpå og eventuelt lave en overdækning, så de også er beskyttet mod vind og vejr.

Selve flisebunden kan du lave ved hjælp af stabilgrus og fliser. Du skal blot sørge for, at der er et ordentlig lag af stabilgrus nederst, som komprimeres godt, hvorefter fliserne kan lægges ovenpå.

Der skal dog også et lag sand under stabilgrussen og mellem stabilgrussen og fliserne. På den måde sikre du, at dine maskiner får et stabilt underlag, som kan holde i mange år.

Hvor meget skal du bruge?

Hvor stor en mængde af stabilgrus, du har brug for, afhænger af størrelsen på området. Først skal du kende arealet af dette. Måske skal det være 7 meter den ene vej og 6 meter den anden. Derved får det et areal på 42 kvadratmeter.

Dette areal skal så ganges med tykkelsen af laget af stabilgrus. I dette tilfælde hvor gruset skal kunne holde til det store tryk fra maskinerne, skal du brug omkring 20 cm stabilgrus. Men hellere for meget end for lidt.

Når du ganger arealet med tykkelsen, når du frem til, hvor meget stabilgrus du har brug for. I dette tilfælde ville der være brug for 8,4 kubikmeter stabilgrus.

En overdækning er en god ide

Når du så har styr på underlaget, så det bliver godt og solidt, kan du begynde at overveje en form for overdækning. Dette er en god ide, da det skiftende vejr i Danmark kan være meget hårdt for maskinerne.