Abonnementsartikel

To ulve er fotograferet sammen blot 80 meter fra et beboet stuehus i den vestjyske ulvezone.

To ulve er natten til den 5. april fotograferet sammen på et vildtkamera ved Ulfborg. Blot 80 meter fra beboet stuehus i den vestjyske ulvezone.

Billederne af de to ulve er vurderet af ulvekyndige fagfolk, der ifølge facebooksiden "Her er ulven i Danmark" oplyser, at der klart er tale om ulve.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I forhold til køn vurderes det til at være foto af en drægtig tæve og en hanulv, det vil sige et ulvepar. I forhold til alder er det umuligt at vurdere på natfotos. Ulve fra sidste år er, når de er et år gamle, fuldt udvoksede og kan ikke adskilles i størrelse fra de gamle ulve, oplyser fagfolkene til "Her er ulven i Danmark".

Ung ulv halter

Samtidigt melder den nationale ulveovervågning i en pressemeddelelse på Ulveatlas.dk om en ung ulv, der tilsyneladende halter rundt i samme område med et brækket ben:

"Siden 29. marts har den nationale ulveovervågnings vildtkameraer i Ulfborgreviret registreret seks videooptagelser af en ung ulv, som efter alt at dømme har brækket det venstre forben. Ulven humper på tre ben, og støtter ikke på det skadede forben. På optagelserne kan man se, at den unge ulv går sammen med mindst fire andre ulve, hvor to er forældrene i Ulfborgkoblet og de øvrige er søskende fra 2019?.

- Oplysningerne, om at der tilsyneladende er både et drægtigt ulvepar og en halt ulv i den vestjyske ulvezone, bør vække bekymring hos de lokale husdyrholdere, der står over for at skulle sende husdyr på græs i den kommende tid. Der har allerede i år været minimum 16 dokumenterede eller formodede ulveangreb på husdyr. Heraf langt de fleste i og omkring den vestjyske ulvezone. Sidste års mange ulveangreb i påsken på ikke mindst lam og moderfår i den vestjyske ulvezone ser desværre ud til at gentage sig, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden "Her er ulven i Danmark".