Abonnementsartikel

Fra flere sider bliver miljøminister Lea Wermelin presset til at komme med en klar udmelding om forvaltning af ulve i Danmark. Den 14. oktober skal ministeren i samråd om ny ulveforvaltning.

Tilbage i april efterlyste L&F, Familielandbruget Vest-Jylland, Vestjysk Landboforening og Holstebro Struer Landboforening handling fra ministerens side. Parterne sendte et brev til miljøminister Lea Wermelin, hvor de udtrykte et stort behov for at løse udfordringerne med ulven.

- En række af vores medlemmer oplever, at ulven er et fortsat alvorligt problem i forhold til muligheden for at have udegående husdyr. Selvom der i et vist omfang gives tilskud til ulvesikring af hegn, er der som Vildtforvaltningsrådet ogås peger på i udkastet til forvaltningplan, store udfordringer med ulvesikring for eksempel på mere naturnære arealer. I mange tilfælde er der også på trods af de eksisterende tilskudsordninger økonomiske udfordringer forbudet med ulvesikringen i og med, at der ikke sker en fuldkommen omkostningsdækning for eksempel af omkostninger til vedligehold af hegn med mere, skriver Thor Gunnar kofoed, viceformand i L&F, Sørens Christensen, viceformand, Vestjysk Landboforening, Kristian Gade, viceformand, Holstebro Struer Landboforening og Lone Andersen, viceformand, Familielandbruget Vest-Jylland i brevet.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.