Abonnementsartikel

Fonden efter landmand Peter Nielsen er klar til at uddele 250.000 kroner til unges skoleophold på landbrugsuddannelser.

Fonden er oprettet med midler fra boet efter landmanden Rasmus Peter Nielsen, der drev en stor gård ved Slagballe i nærheden af Brædstrup. I sit testamente havde han skænket en millionformue til fonden.

Rasmus Peter Nielsen døde barnløs, men testamenterede også en del af sin formue til en trofast medarbejer gennem 40 år, Søren Kristensen, og til et tæt familiemedlem.

Østjysk Landboforening havde håbet på, at man kunne være klar til at udbetale de første legater i forbindelse med landboforeningens generalforsamling i 2019, men der kom altså til at gå yderligere et år, før fonden nu er klar med udbetalinger.

Hovedstolen i fonden er 8,2 millioner kroner, men fondsbestyrelsen må ikke tage af egenkapitalen, står der i fundatsen, pengene til legater skal komme fra afkastet. Fonden har anbragt penge hos et forvaltningsselskab, som investerer pengene.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I sit testamente havde Rasmus Peter Nielsen lagt op til, at der hvert år skal udbetales 10 legater af hver 25.000 kroner til unge landmænd.

Fondens midler skal fortrinsvis uddeles til personer fra de oprindelige Brædstrup og Them kommuner, der søger uddannelse indenfor landbrugsområdet.

Legatet uddeles i år til 10 unge landmænd, der hver får 25.000 kroner ved Østjysk Landboforenings generalforsamling i 5. marts.