Abonnementsartikel

Fredag den 10. januar inviterer Grimme Skandinavien til åbent hus, med fokus på kartoffelproducenternes udfordringer i 2020.

Grimmes åbent hus bliver ikke et spark dæk arrangement, men et åbent hus med fokus på blandt andet udfordringerne med Reglone og de nyeste udviklinger inden for kartoffelmaskiner. Værkstedet er fejet og de sidste maskiner er ved at være på plads hos Grimme Skandinavien i Rødkærsbro.

- Selvom der er fokus på faglighed, skal der selvfølgelig også være plads til at se på maskiner, fortæller Per Rasmussen, salgschef hos Grimme Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På maskinsiden er der hele to store nyheder fra Grimme og den ene af den er endda en verdensnyhed, men mere om det senere.

Der er både nye og brugte maskiner på lager hos Grimme, men i anledningen af åbent hus-arrangementet er lageret ikke kun fyldt op af reservedele, der gemmer sig nemlig også en håndfuld ældre maskiner fra den tid hvor farven hovedsageligt var blå og maskiner blev trukket af heste.

rich-media-2
De antikke blå kartoffelmaskiner blev renoveret i forbindelse med Grimmes 100-års jubilæum i 2019.

Verdenspremiere

I forbindelse med arrangementet vil der være mulighed for at se to nye maskiner, og en af den har endda verdenspremiere. I forbindelse med Reglone forbuddet har Grimme Skandinavien i samarbejde med ASA-Lift, udviklet en seks-rækket butterfly aftopper.

Konceptet er bygget op omkring en to rækket Grimme KS 75-2 som er monteret i frontliften, og bag på traktoren er en ASA-Lift butterfly enheden monteret med to Grimme KS 75-2 enheder.

rich-media-3
Den to rækket Grimme KS 75-2 enhed, monteres både i frontliften og i butterfly enheden bag på traktoren.

Som ekstraudstyr kan der vælges at montere RidgeRunner-hjul, som skal forbygge grønne kartofler ved at trykke kartoffelkammene så der ikke skabes revner, så sollys og planteværnsmidler ikke kan påvirke kartoflerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Under vejtransport klappes enheden sammen og dette giver en transportbredde på kun 2,80 meter og en transporthøjde på 3,00 meter.

rich-media-5
Butterfly-enheden giver bedre mulighed for at følge markens konturer, da begge aftoppere kan bevæge sig uafhængigt i forhold til hovedrammen.

CropCart til norden

Den armerikanse Spudnik CropCart har kørt testkørsel hos Kjargaarden LÆS MERE HER. Efter testkørslen er vognen blevet tilpasset til de nordiske avlere. Vognen er ikke kun tilpasset det nordiske marked ved at gå fra tommer til millimeter, der er også blandt andet kommet kraftigere hydraulikpumpe og bundkæde i vognen.

rich-media-6
Den vinklet aflæsseelevator er med til at give en bedre og hurtigere aflæsning.

Der er på den nye vogn også kommet nedklappelige sider på begge sider af vognen og bredere aflæsseelevator som giver en højere aflæssehastighed. Aflæsseelevatoren er også vinklet i forhold til resten af vognen, som også er med til at give en bedre og hurtigere aflæsning.

Vognen fremstilles hos ASA-Lift i Sorø.