Lyt til artiklen:

Valtra tager på turné med løsning til kartoffelavlerne

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Sæsonen for at lægge kartofler nærmer sig. Derfor skal det forberedende arbejde snart i gang, hvor jorden skal løsnes og marken renses for knolde og sten. Til den type arbejde sidder man ofte i mange timer i en dårlig arbejdsstilling i traktoren, og det kan på sigt give vedvarende arbejdsskader.

Valtra og Grimme tager nu på en demotur rundt i hele landet, hvor man vil fremvise TwinTrac-systemet fra Valtra. Med systemet fra Valtra kan chaufføren dreje sædet 180 grader og styre traktoren modsat kørselsretningen med fuldt udsyn bagud og uden vrid i nakke og ryg

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det skriver Valtra Danmark i en pressemeddelelse.

- Kartoffelproducenters arbejde med at forberede bedene er en opgave, der kræver meget af chaufføren. Han sidder mange timer i traktoren, hvor han gentagne gange må dreje nakken for at sikre korrekt styring af redskabet. De arbejdsforhold kan blive langt bedre og mere behagelige, og det er vigtigt, så han kan udføre sit arbejde bedst muligt, siger Jimmi Ravnborg, der er sales manager hos Valtra Danmark.

På demoturen stilles der en helt ny Valtra T235 Direct til rådighed - efterspændt en CS150 stenstrenglægger fra Grimme. Arbejdet med jordseparering, hvor marker ryddes for sten forud for kartoffellægning, kan således blive gjort langt lettere.

- Vores model T235 Direct, med Grimme-stenstrenglægger, er fra fabrikken monteret med et TwinTrac-system. Den spritnye traktor skal sammen med stenstrenglæggeren turnere rundt i landet i samarbejde med vores forhandlere, siger Jimmi Ravnborg.

For at få muligheden for at prøvekøre sættet kræver det blot, at interesserede booker en demotur gennem den lokale Valtra-forhandler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktor og stenstrenglægger starter turen i uge 13 og gør stop seks steder i landet med tre dages ophold hvert sted. Turen går fra det sydlige til det nordlige Jylland, over Djursland til Sjælland og ender på Lolland.

Første lokation er omkring Grindsted, og kunder vil få nærmere besked om tid og sted ved tilmelding.

- Med demoturen vil vi gerne vise, hvor alsidigt TwinTrac udstyret er. Det er en lille udgift at få det monteret fra fabrikken, men det giver en stor gevinst for brugeren. Sidste forår havde vi stor succes med demoturen, hvor TwinTrac-systemet blev brugt sammen med en armklipper fra Dücker. Og nu glæder vi os til at vise kartoffelproducenterne, hvad de kan få ud af kombinationen af vores traktor og Grimmes redskab, siger Jimmi Ravnborg.