Abonnementsartikel

4,9 milliarder flyver ind på landmændenes konto i dag. Det er 10. år i streg, at Landbrugsstyrelsen når udbetalingsmålet.

37.262 landmænd har i år søgt om EU-landbrugsstøtte, og i dag kan hele 91 procent af dem se pengene rulle ind på bankkontoen i dag. Med dagens udbetaling kan Landbrugsstyrelsen fejre 10 år, hvor minimum 90 procent af ansøgerne har fået grundbetaling inden 15. december, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Udbetalingen af landbrugsstøtten er en af vores allervigtigste opgaver og et af de steder, hvor vi understøtter landbruget meget direkte. Vi har haft et år med mange forandringer og udfordringer, så jeg er stolt over, at vi i dag kan sende 4,9 millarder kroner ud til erhvervet. Vi fortsætter samtidig vores arbejde med at gøre det nemt og enkelt at være landmand. Allerede fra næste år tager vi vores ambitiøse projekt med at bruge satellitter til at kontrollere markerne til næste skridt, så landmanden ikke skal bruge tid på en fysisk kontrol, siger direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2020 kommer kontrollen af, om landmanden har overholdt aktivitetskravet på marken, udelukkende til at foregå digitalt. Hvis satellitbilleder viser, at en mark måske ikke overholder kravet, har landmanden mulighed for at benytte en app til at sende et foto af marken ind som dokumentation, hvis han mener, at aktivitetskravet er overholdt.

De resterende ni procent af landmændene kan forvente at modtage landbrugsstøtten inden udgangen af juni 2020.

Se mere om, hvordan vi udbetaler her.