Lyt til artiklen:

135 millioner kroner til skovrejsning søger ejere

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Hvis du har planer om at etablere ny skov på landbrugsjord, som du ejer, så er det fra i dag du skal slå til. Ansøgningsrunden til privat skovrejsning er åben fra 3. august til 3. oktober, og i år er der afsat 135 millioner kroner fordelt på private og kommunale ansøgere. Det skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Til 2023 er der sket en række ændringer i ordningen, som dermed er værd at holde for øje. Blandt andet er der øget mindstekrav til plantetal, nyt mindstekrav til arealstørrelsen og en skærpelse til minimumsblandinger. Desuden kan nåletræer ikke indgå i skovbryn, mens tilskudssatsen til nåleskov øges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele listen af ændringer kan ses på styrelsens hjemmeside her

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram 2014-20 og er 100 procent finansieret af EU. Den har til formål at etablere nye skove, der forbedrer vandmiljøet og naturen ved en reduktion af kvælstof til søer, fjorde og/eller indre farvande og på privatejede landbrugsarealer.

Sekundært skal privat skovrejsning etablere nye skove, som beskytter drikkevandsressourcer eller binder kulstof. Indsatsen baseres på frivillig medvirken fra lodsejere.