I morgen fejrer den danske foderfabrik Vilomix både sit 40 års jubilæum, og at en udvidelse af den eksisterende fabrik i Lime nu er færdig. Udvidelsen består i en ny produktionslinie med yderligere 40.000 tons i kapacitet. Den ekstra kapacitet er som den øvrige fabrik højt automatiseret.

Begge begivenheder fejres med åbent hus for kunder, samarbejdspartnere og andre interesserede kl. 12-16.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fabriksudvidelsen indeholder også et nyt 20 meter højt silotårn og en ny lagerbygning på 3.500 kvadratmeter. Den er udstyret med to læsseramper, et nyt produktionskontor, værksted samt laboratorium.

Silotårnet indeholder den ekstra produktionslinje, som er bygget, fordi den nuværende fabrik ikke længere kan klare den stigende efterspørgsel for varer, selvom der køres i døgndrift.

- Udvidelsen af vores moderne og største vitamin- og mineralfabrik er en naturlig følge af en øget efterspørgsel efter vores højkvalitets produkter. Med den ekstra kapacitet kan vi i endnu højere grad tilfredsstille vores højeffektive danske og udenlandske kunders efterspørgsel efter vores kundetilpassede produkter. At vi står i 2019 til vores 40 års jubilæum og indvier den nye linie, gør mig ekstra stolt, udtaler Peter Iversen, der er adm. direktør for Vilomix.

Konceptet uændret

Virksomheden blev grundlagt i 1979 af Paul Erik Iversen og hans hustru Gerda Iversen. Konceptet var som nu vitamin- og mineralblandinger, som grovvareselskaber og landmændene selv kunne tilsætte husdyrfoderet.

Paul Erik Iversen, der døde i 2015, overdrog i 2000 direktørstolen til sin søn Peter Iversen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden 2001 har Vilomix-koncernen været en del af Danish Agro-koncernen. Vilomix producerer kundetilpassede vitamin- og mineralblandinger til husdyrproducenter samt til foderstofindustrien.

Herudover har selskabet aktiviteter inden for veterinærmedicin, genetik og farm supply-produkter.

Koncernen sælger sine produkter i cirka 25 lande, beskæftiger 525 medarbejdere og har en omsætning på cirka 3 milliarder kroner.

De ni såkaldte premix-fabrikker er fordelt med to i Danmark, to i Polen og en i henholdsvis Sverige, Norge, Finland, Baltikum og Rusland.

Vilomix har derudover aktiemajoriteten i premix-fabrikkerne Blattin Polska i Polen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koncernen har indkøbskontor i Kina samt salgskontor i Vietnam, Ukraine, Rumænien og Bulgarien.