Abonnementsartikel

Horsch viser på Agritechnica pulserende dyseteknologi, som allerede er klar til kommende sæson.

Agritechnica: Pulserende dyseteknologi er velkendt teknologi fra USA, hvor man har kørt med teknikken i adskillige år. Derfor kan man trykt investere i denne teknologi herhjemme, da diverse børnesygdomme for længst er udryddet.

Rigtig mange sprøjteproducenter tager da også teknologien til sig i disse år, og Horsch viser på Agritechnica den pulserende dyseteknologi på den nye selvkørende Horsch Leeb 6.300 PT.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Man har nu mulighed for både at vælge den pulserende dyseteknik og dyseskift fra kabinen, fortæller Arne Gejl, produktspecialist og marketing hos Stroco-Agro, som er den danske importør af Horsch.

rich-media-2
Pulserende dyseteknologi er velkendt teknologi fra USA, hvor man har kørt med teknikken i adskillige år. Derfor kan man trykt investere i denne teknologi herhjemme, da diverse børnesygdomme for længst er udryddet.

Han fortæller, at teknologien allerede er klar på markedet, og fremhæver nogle af de forskellige systemer giver:

- Den pulserende teknologi betyder, at man kan vælge en dyse til det væskeinterval man ønsker at køre i. Det kan være i intervallet fra 125 til 200 liter i minuttet, også derefter kan man kører fra seks-syv kilometer i timen til 15-18 kilometer i timen uden at dråbestørrelsen ændre sig, fortæller Arne Gejl.

- Det giver fordele som kurvekontrol og at graduere på enkelte dyse-niveau.

Alarm for forstoppelse

Samtidigt med denne teknologi lancerer Horsch Nozzle Plug Control eller bare NPC, som består af nogle små sensorer, som sættes på bommen bag de dyser, som man ikke kan se fra kabinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sensorerne giver alarm når der er en dyse der er stoppet, og det fortælles inde i terminalen i kabinen. En rigtig smart lille - men særdeles to detalje, påpeger Arne Gejl.

rich-media-4
Horsch Nozzle Plug Control eller bare NPC er en række sensorer, som giver alarm, når en dyse er tilstoppet.