TYSKLAND: Under Horsch pressedage i Tyskland forud for Agritechnica 2019 er én af nyhederne en noget mindre størrelse end de store harver og såmaskiner, men ifølge den danske produktspecalist, Arne Gejl fra den danske importør Stroco Agro, så har nyheden ret stor betydning.

MobileControl hedder nyheden, som er en app der installeres på telefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis Horsch såmaskinen eller sprøjten har monteret SmartCan modul, som er et modul til blandt andet dataopsamling samt trådløs forbindelse til maskinens moduler, så kan man fra telefonen overtage styringen af redskabet.

rich-media-2
Det er planen at systemet kommer til at fungere som en form for fjernbetjening af redskaberne til eksempelvis dysetest på en sprøjte eller kalibering af enkelte rækker på en enkornsmaskine.

- Det vil sige, at hvis man står ude ved bommen og måske er ved at rense en dyse, så kan man igennem appen på telefonen lynhurtigt se, om dysen igen er ordentlig ren, eller hvis man ønsker at starte en af enkornsenhederne på en majssåmaskine, så kan man også gøre det, mens man står ved maskinen, fortæller Arne Gejl.

I fremtiden er det planen, at SmartCan modulet kan overfører data og informationer mellem redskab og forhandler, og man på den måde kan klarer en række fejlsøgning over stor afstand.

På Agritechnica 2019 vises systemet desuden i forbindelse med AgriRouter, hvor der kan overføres opsamlet data fra marken til behandling i forskellige farmmanagement programmer.