Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Sojaolien tog et pænt hop på 2,5 procent i går og etablerer rent teknisk et luk over det lange 200-dages glidende gennemsnit. Endnu en positiv bevægelse i en stigende trendkanal, som blev etableret tilbage i maj 2019. Næste interessante niveau for modstand ligger i 30,35 USD/Bushel, 1,5 procent højere end det nuværende prisniveau. Kommer vi op og tester denne top, så nærmer vi os tilmed toppen af den stigende trendkanal. Et niveau, som kan blive interessant at holde nærmere øje med. Stigningen i sojaolien skal ses i lyset af tirsdagens lagertal fra USA, som lå under markedets forventning, og dermed har holdt en hånd under priserne. Samtidig steg råolien tre procent fra bunden hen over eftermiddagen i går, og var dermed medvirkende årsag til stigningen i sojaolien.

I forbindelse med offentliggørelsen af de amerikanske eksporttal var det sojabønnerne, som var i fokus, og det var også den af de tre store afgrøder, der stjal billedet. Mens tallene for majs og hvede var til den skuffende side, så overraskede sojabønnerne positivt med et ugentligt salg på 2.08 millioner tons. Det højeste niveau i syv måneder, og samtidig en fordobling i forhold til ugen inden. Derudover var det værd at bemærke, at mere end to tredjedele af salget var med kinesisk adresse på leveringen. Kineserne har således gearet op på deres opkøb af amerikanske sojabønner i kølvandet på det midlertidige stop for afgifter, som regeringen bebude for nylig. Købene sker desuden forud for de to nationernes næste møde, som er fastsat til at starte på torsdag. Spørgsmålet er så, hvorvidt opkøbene kommer som led i et forsøg på en egentlig opblødning, eller om det er for at sikre sig varer i tilfælde af, at forhandlingerne igen skulle glide ud i sandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det rygtes i markedet, at Trump administrationen i dag offentliggør deres endelige plan, som skal booste brugen af biobrændsel. Det bliver interessant at følge om planen kommer til at indeholde overraskelser, som kan være med til at skubbe til prisen på blandt andet majsen.