Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3.

Agromeks begrundelse for flytningen er, at messedatoerne for flere internationale messer ændrer sig, og det har forstærket behovet for at finde en ny termin for at fastholde Agromek som en international messe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Agromek flytter termin, og den næste udgave af Skandinaviens største landbrugsmesse finder således sted 19.-22. januar 2021 i MCH Messecenter Herning i stedet for efteråret 2020. Ændringen sker blandt andet som konsekvens af, at den franske messe SIMA samt den tyske messe Eurotier i 2020 rykkes til henholdsvis uge 46 og 47, oplyser Agromek i en pressem,eddelelse.

Det besværliggør ifølge Agromek rent praktisk tingene for de udstillere, der ønsker at deltage på Agromek, men også udstiller på de andre messer, ligesom det gør det mere vanskeligt for Agromek at tiltrække de rigtige gæster fra udlandet.

- På den baggrund har ledelsen i Agromek efter et stort forarbejde besluttet at flytte messen til uge 3 i 2021, fremgår det af pressemeddelelsen.

Fyldt efterår

- Oktober og november i de lige år er nu blevet endnu mere fyldt op med messer, hvor Agromek i forvejen var udfordret af at være den sidste i rækken af messer med afholdelse kun 14 dage efter Eurotier. Ved at lægge en større tidsmæssig afstand til de andre internationale messer samt messerne i vores nabolande skaber vi markant bedre betingelser for vores gæster og vores udstillere og for Agromeks muligheder for at tiltrække disse - både fra Danmark og især fra udlandet, siger Sten Andersen, formand for Agromek.

Agromek har i forbindelse med terminændringen været i dialog med et udsnit af udstillerne fra flere af messens udstillersegmenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er i de forskellige segmenter forskellige præferencer, i forhold til hvilket tidspunkt man finder bedst, men ønsket om, at Agromek fortsat skal være en samlet messe for danske og internationale gæster, overskygger klart disse præferencer. Der er derfor generelt meget stor opbakning til beslutningen om at vende tilbage til Agromeks tidligere termin i januar, siger Sten Andersen.

International profil

Hos producentforeningen Dansk Agroindustri er formand Jens-Peter Lundgaard tilfreds med, at Agromek flyttes til januar.

- Det er i både udstillere og gæsters interesse, at vi med flytningen af terminen øger vores mulighed for at fastholde en messe for fuld styrke. Vi vil gerne samle branchen og sikre, at man én gang hvert andet år kan vise verden alt, hvad den danske agroindustri udvikler og producerer i samarbejde med verdens dygtigste landmænd, siger Jens-Peter Lundgaard og understreger:

- Medlemmerne af Dansk Agroindustri er jo alle leverandører til den danske landmand. Men over 75 procent af vores medlemmers omsætning er eksport, og mange af vores medlemmer har fået deres første eksportkunde ved at udstille på Agromek. Det glæder mig derfor, at vi med en termin, der er flyttet væk fra et meget fyldt efterår, øger Agromeks muligheder for at tiltrække flere udenlandske gæster. Noget både agroindustrien og landmændene kan være stolte af, og det skal vi sammen udvikle.

Eneste mulighed

- MCH Messecenter Herning, som er den eneste virksomhed, der kan rumme os, har sin suverænt travleste periode i begyndelsen af året, men har kunnet imødekomme vores ønske om at flytte til januar. Det har dog været umuligt at rumme os i uge 4, som var vores gamle termin. Vi er selvfølgelig ikke blinde for, at januar og især uge 3 vil bringe en del opmærksomhed, men beslutningen om at flytte Agromeks termin til januar er nødvendig og rigtig, siger Sten Andersen, formand for Agromek.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed tænker han selvfølgelig på Nutrifair i MesseC i Fredericia.

Agromek har siden etableringen i 1974 været en international messe og blev indtil 2008 gennemført ultimo januar.