Abonnementsartikel

Landmænd brænder for det, de arbejder med og forener arbejde, hobby og fritid til en livsstil, der er til gavn for Danmark, sagde Landsskuets formand i sin åbningstale.

Kristian Gade, formand for Landsskuet, hilste fødevareminister Mogens Jensen (S) velkommen i sin tale ved Landsskuets åbning.

Og blandt flere ønsker til den nye minister, fremhævede han en enkelt opgave som særligt vigtig at få med i bagagen efter besøget på Landsskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du oplever her mennesker, der brænder for det, de arbejder med. Ja arbejde, hobby og fritid forenes ofte til en livsstil til gavn for hele familien Danmark i form af arbejdspladser, valutaindtjening og dermed skattekroner til fælles velfærd, sagde Kristian Gade.

Og han tilføjede, at det også er en livsstil, som bidrager med bosætning og aktivitet i de tyndt befolkede områder.

Trods de positive værdier ved landbruget peger Kristian Gade på, at erhvervet og ministeren har en fælles opgave med at skabe stolthed over dansk landbrugs flotte indsats i hele befolkningen.

- Der er lavet statistikker, som viser, at danskerne er nogle af dem, der er mindst stolte af deres eget landbrug sammenlignet med befolkninger i andre lande.

- Opgaven er, hvordan vi knækker koden, så danskerne fremadrettet udviser mere stolthed over dansk landbrug, for vi er allerede helt i front med at forene natur, miljø, bæredygtighed, dyrevelfærd og produktivitet, sagde han.