Abonnementsartikel

Arla kræver en redegørelse fra plastfabrikken Sky-Light, efter flere af fabrikkens medarbejdere er blevet kronisk syge af arbejdet med kemikaliet PMDA.

Virksomheden Sky-Light brugte fra 2009 til 2017 kemikaliet PMDA i sine folieprodukter for at øge kvaliteten, effektiviteten og brugen af genbrugsplast, skriver jv.dk.

Mindst syv medarbejdere er blevet syge af at have været i daglig kontakt med kemikaliet., hvilket får Arla til at overveje det fremtidige samarbejde. Plastvirksomheden leverer plastiklåg til mejeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser med stor alvor på sagen, og vi er i øjeblikket selv i gang med at undersøge, hvad der er op og ned. Alle vores leverandører, inklusiv Sky-Light, skriver under på en aftale med Arla kaldet en "code of conduct", der kræver, at de overholder regler om arbejdstid, løn og arbejdsforhold. Hvis disse ikke bliver overholdt, kan vi ikke samarbejde med dem. Så enkelt er det. Nu afventer vi en redegørelse over sagen, og ud fra det vil vi beslutte, om det vil få konsekvenser for vores samarbejde med leverandøren, skriver Arlas pressechef Åse Andersson i en mail til avisen Danmark.

Søren Kjær Larsen, administrerende direktør for Sky-Light fortæller, at virksomheden har talt med Arla.

"Vi er i gang med at orientere vore kunder om sagen og vil herefter holde dem løbende orienteret," skriver han i en mail, hvor han også skriver, at han er ulykkelig over, at medarbejdere er blevet syge på Sky-Light.

Ifølge overlæge og arbejdsmediciner på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, Lars Skadhauge, der har været med til at udrede de syge medarbejdere, skal man dog ikke være bekymret for, at PMDA er blevet brugt i fødevareemballage, skriver jv.dk.