Abonnementsartikel

Certificeringer er et blevet en stor del af hverdagen , og de medvirker positivt,men det koster virksomhederne mange penge.

Ålsrode Smede- og Maskinfabrik i Grenå har 80 medarbejdere og leverer til bl.a. vindmølleindustrien, landbruget, byggeriet samt olie- og naturgasindustrien; Alle brancher, der stiller store krav til kvaliteten, og hvor certificeringer ofte er påkrævede.

- Hvis man tæller både egentlige certificeringer og såkaldte svejseprocedurer, så har vi nok 150 i alt. Så bare i anskaffelse har vi betalt et ganske betydeligt millionbeløb og hertil kommer den interne tid, vi bruger på. Endelig skal de fleste certificering jo vedligeholdes og det er en yderligere udgift, siger adm. direktør Brian Basse fra Ålsrode Smede- og Maskinfabrik i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En svejseprocedure med beskrivelse af metoden og teknikken, der skal bruges for at svejse i et givent metal, koster let 20.000 til 30.000 kroner. De egentlige certificeringer som ISO koster meget, meget mere og skal desuden vedligeholdes løbende. I en virksomhed som vores har vi inden for de senere år brugt millioner på det. Men det hjælper os med synliggøre vores kompetencer og dokumentere produktionsprocesser.

Certificeringer er ikke kun udgifter, men hjælper også virksomheder med f.eks. procedurer og kvalitetssikring. Hos Ålsrode Smede- og Maskinfabrik har man også oplevet, at man sådan ud af det blå har fået opgaver alene, fordi man havde en given svejseprocedure.

- Det er kun sjældent, at vi kan vælte udgiften over på den eller de kunder, der efterspørger en given certificering eller svejseprocedure, men samlet set er pengene givet godt ud . Det er med til at differentiere os fra andre konkurrenter og er et slags kvalitetsstempel, der understøtter vores løfter til vores kunder, slutter Brian Basse.