2018 var et svært år for dansk landbrug og dermed også aktørerne omkring erhvervet. Det gælder også for Hornsyld Købmandsgaard. På bunden kommer forretningen ud med 13,8 millioner i overskud, hvilket er lavere end året før, hvor resultatet var på næsten 20 millioner kroner. Omsætningen er dog næsten den samme med 1,238 milliarder kontra 1,240 milliarder året før.

Om resultatet siger købmand Christian Christensen

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Dansk landbrug har haft meget vanskelige vilkår i 2018, og det har også påvirket Hornsyld Købmandsgaard meget. Vi har realiseret det ringeste resultat af den primære drift siden 2010, men vi glæder os over, at vi har kunnet fastholde vores tonnager i et svært marked. Vores øvrige aktiviteter har heldigvis bidraget til, at bundlinjen situationen taget i betragtning samlet set er tilfredsstillende, skriver han i et svar til Maskinbladet.

Antallet af ansatte hos Hornsyld Købmandsgaard steg en smule sidste år til 111 ansatte mod 108 i 2017.

I ledelsesberetningen i regnskabet skriver virksomheden.

- Ledelsen anser årets resultat som utilfredsstillende og resultatet er under de tidligere fremsatte forventninger. Resultatet er negativt påvirket af tørken i sommeren 2018, hvilket har udfordret landbruget og vores kunder. Effekten har påvirket kornforretningen i form af manglende håndteringsindtægter og lavere kornmængde til videresalg.

Ledelsen forventer stort set uændret aktivitet i 2019, med et resultat på et højere niveau end det realiserede i 2018