Abonnementsartikel

Danish Crown har hævet noteringen med 30 øre per kilo slagtesvin

Den danske notering fortsætter op, efter Danish Crown har hævet med 30 øre. Dermed ender denne uges notering på 11,40 kroner per kilo slagtesvin, mens noteringen for søer stiger 40 øre til 9 kroner per kilo.

Det er fortsat eksporten ud af Europa, der skaber grundlaget for en højere notering. Kina er lokomotivet og trækker nu for alvor andre væsentlige markeder med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Storbritannien og Japan har i årtier været kernemarkeder for os, og vi har en forholdsvis stærk position på de to markeder. Når der så kommer et paradigmeskifte i priserne, som vi har set de sidste par måneder, så går der typisk lidt tid, inden prisstigningerne for alvor slår igennem, fordi vores position hviler på produkter, der er fremstillet lige præcis efter den enkelte kundes ønsker. Men det gør de nu, og derfor er vi igen i denne uge i stand til at løfte noteringen, forklarer Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I Europa er der en jævn efterspørgsel på de fleste udskæringer, men priserne på ferske forender, nakker og skinker er en smule under pres.

Til landene udenfor Europa er der en jævn afsætning til Kina og et rigtigt godt salg til Japan.

- Der er ingen tvivl om, at frihandelsaftalen mellem EU og Japan har fået vores japanske kunder til at kigge lidt mere mod Europa på bekostning af eksempelvis USA. Så selv om det uden tvivl er Kina, der trækker markedet, så oplever vi samtidig en rigtig stor interesse fra vores andre vigtige markeder, og det gør os mindre afhængig af dag-til-dag ordrer fra Kina, siger Lars Albertsen