Abonnementsartikel

Fra august 2019 får elever landet over mulighed for at rykke teltpælene op og flytte til den anden ende af landet, hvis de ønsker dette.

Hos Erhvervsskolerne Aars glæder de sig over nyheden om, at elever landet over får mulighed for at vælge uddannelse i en anden landsdel end der, hvor de kommer fra, skriver Erhvervsskolerne Aars i en pressemeddelelse.

Det skyldes, at Undervisningsministeriet gennem en forsøgsordning har gjort det muligt for elever, som kunne have søgt erhvervsuddannelse tættere på egen bopæl, at vælge en skole længere væk, hvor de kan bo på skolehjem under uddannelsen. Det er således noget nyt, at disse elever kan vælge at tage hele deres uddannelse på Erhvervsskolerne Aars.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formålet med ordningen er at udbrede tilbuddet om at bo på skolehjem under erhvervsuddannelsen. På den måde får endnu flere unge muligheden for at tage deres drømmeuddannelse lige nøjagtigt der, hvor de ønsker. Dét, synes de unge, er en fremragende idé. I hvert fald hvis du spørger de 18-årige Rasmus Juul og Mikkel Pedersen, som også bor på skolehjemmet tilknyttet Erhvervsskolerne Aars:

- Når man bor på skolehjem, så lærer man folk at kende fra hele landet. Der er meget mere fællesskab her end bare de otte timer, man går i skole, fortæller de to drenge, som stammer fra hhv. Solbjerg og Kirke Såby og nu er ved at uddanne sig til landbrugsmaskinmekanikere.

Skolehjemmet udgør da også en unik mulighed for de unge, som i tilknytning til deres uddannelse har lyst til at komme lidt væk hjemmefra, stå på egne ben og skabe nye relationer, men som måske ikke har økonomisk mulighed for at tage et år på efterskole eller højskole for eksempel.

- På skolehjemmet er der trygge, faste rammer, god, hjemmelavet mad og vigtigst af alt fællesskab og gode venner tæt på 24/7. Og medmindre man er over 18 år, så koster det faktisk ikke eleverne noget, påpeger Minna Hjort Jespersen, som er studievejleder på Erhvervsskolerne Aars.

Minna Hjort Jespersen har derfor også store forventninger til den nye forsøgsordning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en fantastisk mulighed for unge mennesker over hele landet, som har lyst til at kombinere en stærk, erhvervsfaglig uddannelse med et helt unikt kammeratskab. Det, at have disse skolehjemselever, giver vores skole en særlig profil, da de er med til at skabe et stærkt og sjovt studiemiljø - også efter skole. Her deler man nemlig drømme med sin nabo, fortæller Minna i pressemeddelelsen.

Skolehjemseleverne er da heller ikke tvivl om, hvad de ville sige til en ung, som overvejede at bo på skolehjem:

- De bare skal springe ud i det. Det er i hvert fald det fedeste, jeg nogensinde har gjort, og noget man aldrig vil fortryde. Faktisk må det være det bedste, man kan gøre i livet; at komme ud og møde en masse nye mennesker, som bliver til venskaber for livet, fortæller 18-årige Line fra Sakskøbing, som bor på skolehjemmet på Erhvervsskolerne Aars, mens hun uddanner sig til landbrugsmaskinmekaniker.