Mandag den 29. april havde JH Agro A/S besøg af Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt, skriver JH Agro i en pressemeddelelse. Besøget foregik henover en middag, hvor der var rig mulighed for at drøfte eksisterende og kommende miljø- og klimateknologier indenfor landbruget, herunder JH Forsuring NH4+ og JH SmellFighter fra JH Agro. De indledende resultater fra forsøgene med JH Bioforsuring NH4+ blev ligeledes præsenteret for ministeren.

Fra JH Agros side var oplægget til besøget, at landmændene ikke alene kan løfte investeringen i at reducere udledningen af CO2, ammoniak og drivhusgasser som metangas og lattergas. Til gengæld råder danske virksomheder, og herunder JH Agro, allerede over en stribe teknologier, som kan bidrage til markante forbedringer på miljø- og klimaområdet, og som nation og erhverv kan vi foretage en forholdsvis begrænset investering i at realisere en reduktion i CO2 udledningen på hundredtusindvis tons, men under en afgørende forudsætning om, at vi løfter i flok, og at landmændene opnår en fair pris for deres klimavenlige produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge JH Agro understregede ministeren vigtigheden af, at JH Agro og andre leverandører får lavet en grundig beregning af den krævede investering pr. tons reduceret CO2 udledning. På tværs af Folketinget er der et klart mål om at reducere miljø- og klimapåvirkningen, men det er også vigtigt at investeringerne foretages der, hvor det har størst effekt. Ministeren sluttede af med at kvittere for den store indsats og de store investeringer, som JH Agro og andre leverandører har foretaget i teknologier, der giver pay-back for både landmanden og klimaet, og det er ministerens ønske at denne indsats fortsættes og intensiveres i de kommende år. Det vil gavne landmanden, erhvervet og hele landet.