Abonnementsartikel

Der var drillerier i luften om den rigtige farve på landbrugsmaskiner, da Troels Lund Poulsen (V) besøgte maskinforhandler PN Maskiner i denne uge.

Hvilket landbrugsmaskine er det bedste: New Holland eller John Deere? Venskabelige drillerierne føg i luften, da ministeren besøgte PN Maskiner, fortæller John Petersen, indehaver og sælger hos PN Maskiner.

- Ministeren ejer selv et landbrug på Sjælland med cirka 20 hektar, hvor han har John Deere maskiner, men når han besøger en New Holland-forhandler som os, ja så må man forvente lidt drillerier, siger John Petersen, der betegner besøget som en positiv oplevelse, hvor PN Maskiner fik mulighed for at fortælle om deres virksomhed og udfordringer med at få kvalificeret arbejdskraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I øjeblikket beskæftiger PN Maskiner 36 medarbejdere.

- Vi har store udfordringer med at skaffe montører. Vi kunne sagtens beskæftige 2-3 flere montører, men har svært ved at finde dem, fortæller John Petersen, der driver PN Maskiner sammen med sin fætter og kompagnon Torben Petersen.

PN Maskiner A/S har tre medarbejdere ansat i fleksjob, og Troels Lund Poulsen og Vejens borgmester Egon Fræhr (V) fik mulighed for at drøfte denne beskæftigelses.

Trives i landdistrikterne

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og Venstres lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen besøgte mandag virksomheder i Vejen kommune. De besøgte to sydjyske virksomheder Lindab A/S og PN Maskiner

A/S sammen med borgmester Egon Fræhr (V), EU-kandidat Asger Christensen (V), formand for Venstres kommuneforening Jan Møller Pedersen, byrådsmedlem Jørgen Lastein (V) og formand for Rødding egnens Venstre Aksel Buchholt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

PN Maskiner er New Holland forhandler og har tre ben at stå på, virksomheden sælger landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner og have- og parkredskaber til profesionelle.

Under besøgende fik delegationen mulighed for at lære om de to virksomheder gennem en rundvisning på virksomhedernes adresser. Her blev de klogere på, hvilke udfordringer Lindab og PN Maskiner har som virksomhed i yderområderne.

- Det er fantastisk at opleve, hvordan virksomheder, som Lindab og PN Maskiner trives i landdistrikterne. De er gode eksempler på, at man ved hjælp af entusiasme og vedholdenhed sagtens kan drive gode og rentable virksomheder i yderområderne. Andre virksomheder kan lære meget af de gæve sønderjyske virksomheder, siger Anni Matthiesen, folketingspolitiker.