Mange ægproducenter har måttet omlægge produktionen fra buræg til skrabeæg, fordi de fleste supermarkedskæder i Danmark har valgt at droppe buræg. Nu har udenlandske æg indtaget hylderne i supermarkeder og dermed givet endnu hårdere konkurrence, skriver jv.dk.

Ifølge jv.dk har dagligvarekoncernen Dagrofa, som står bag Meny, Spar, Let-Køb og Min Købmand, oplyst, at en fjerdedel af deres 12 ægprodukter er finske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som konsekvens af udfasningen af buræg har vi taget finske skrabeæg ind, fordi de er konkurrencedygtige, og kunderne efterspørger billige æg. Finland har gennem mange år haft særstatus i EU i forhold til salmonella - en status, som Danmark nu også har fået, skriver kommunikationsmedarbejder hos Dagrofa, Jacob Lassen, i en mail til JydskeVestkysten.

Dagrofas prioritering skaber frustration i den danske ægbranche.

- Vi synes, at supermarkederne burde bakke op om de danske producenter. Forbrugerne forventer, at det er danske æg i butikkerne, og undersøgelserne viser også, at det er det, de gerne vil have, siger Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef i brancheorganisationen Danske Æg til jv.dk.

Ifølge Jørgen Nyberg Larsen har de danske æg en højere fødevaresikkerhed, da æggene i Danmark testes for salmonella hver 14. dag, mens det i Finland er hver 15. uge. Samtidig køles danske æg ned hele vejen fra stald til butik, hvilket man ikke gør i Finland.