- Landbruget lytter til de danske forbrugeres stigende efterspørgsel på økologiske varer til gavn for vores drikkevand, dyrevelfærd og natur, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse fra foreningen.

De danske landmænd omlagde i 2018 34.140 hektar jord, eller hvad der svarer til 3,5 gange Amager, til økologisk dyrkning. Det viser den nye økologistatistik fra Landbrugsstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er godt nyt for vores drikkevand og naturen, at sprøjtemidlerne forsvinder fra mere og mere landbrugsjord. Samtidig sikrer danskernes øgede økoforbrug og landbrugets omlægning, at flere dyr kommer ud under åben himmel, siger Per Kølster, som er formand for Økologisk Landsforening - Danmarks forening af økologiske landmænd, virksomheder, køkkenprofessionelle og borgere.

Verden mest økologiske folkefærd

Danskerne har gennem mere end 10 år været det folkefærd i verden, der har den største økoandel i deres fødevareindkøb. 13,3 procent af danskernes fødevarer er økologiske. Samtidig er salget af danske økologiske varer i kraftig vækst på eksport.

- Vi sender en stor tak til forbrugerne både herhjemme og på vores eksportmarkeder. Det er deres efterspørgsel og fokus på gode, økologiske råvarer, som sikrer, at flere og flere landmændene skifter til økologisk produktion, siger Per Kølster.

Tæt på VK-regeringens økomål

Ifølge Økologisk Landsforenings pressemeddelelse er der nu 3.800 økologiske landbrugsbedrifter i Danmark med tilsammen 280.000 hektar jord. Det betyder, at landbruget og forbrugerne er tæt på at indfri det fordoblingsmål for dansk økologi, som den daværende VK-regering satte med sin Grøn Vækst strategi i 2009.

- Økologien i Danmark er både på markerne og tallerknerne i runde tal fordoblet over de seneste 10 år. Præcis som målsat i Grøn Vækst Strategien fra 2009. Danmark er verdensførende på økologi, og vi mener, det er tid til at sætte et nyt mål. Derfor har vi i Økologisk Landsforening for ganske nylig sat det mål, at 30 procent af landbruget og 30 procent af fødevareforbruget i Danmark er økologisk i 2030, siger Per Kølster.