Seruminstituttet opfordrer borgere til at være meget opmærksomme på at gennemstege svinekød, skriver tv2.dk. Lige nu efterforsker instituttet i et større udbrud med salmonella, hvor mindst 28 personer har været syge. De syge personer er både børn og voksne fra hele landet.

- Vi arbejder på at finde ud af, hvad der er skyld i udbruddet. Vi ved, at det er en type af salmonella, som vi normalt ser i svinekød. Det bedste råd, vi kan give lige nu, er derfor at være ekstra opmærksomme på at gennemstege svinekød og holde det rå kød adskilt fra det spiseklare mad i køkkenet, siger Luise Müller, epidemiologi på Statens Serum Institut til tv2.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud af de 28 syge personer har 18 været indlagt på hospitalet.

I alt har 18 personer været indlagt på hospitalet.

Statens Serum Institut oplyser til Ritzau, at der i en dansk kontekst er tale om et stort udbrud. Normalt registrerer myndighederne i alt mellem 10-20 salmonellasmittede personer på et helt år.

Symptomer på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, opkast og generel utilpashed. Rigelig væske er vigtig for at forebygge og behandle dehydrering som følge af diarré og opkastninger, skriver tv2.dk.