På Agromek 2018 kan man på Pöttingers stand blandt andet opleve den kombineret rundballepresser med wrapper, som er et forholdsvist nyt område for den østriske producent af redskaber til jordbearbejdning og græshåndtering.

Derudover kan man også opleve det nye CrossFlow-system, som er en erstatning af crimper med snegle på skårlæggere:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kalder systemet for CrossFlow, og det er blevet rigtig godt modtaget på det danske marked, fortæller Lars Andreasen, salgschef Pöttinger Danmark, som kan fortælle om flere slutsolgte skårlæggersæt i Danmark med CrossFlow-systemet.

- Sneglene giver den effekt, at græsset bliver mere luftigt efter skårlæggeren, og dermed tørre hurtigere. Desuden er det langt lettere at rive, siger Lars Andreasen.

CrossFlow kan monteres på samtlige skårlæggere ligefra de sidemonteret til topmodellen A10 med knap 10 meter arbejdsbredde. På Agromek vil systemet blive vist på en sidemonteret skårlægger.

To løsninger i én

Sneglene bliver mekanisk trukket ved hjælp af en rem, og Lars Andreasen påpeger også det mindre slid på sneglene frem for en crimper:

- Her er der ingen crimperfingre som kan blive slidt og dermed skal skiftes. Det er en meget stor fordel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden fordel ved systemet er, at skårlæggeren let kan lægge skårene sammen - uden der skal monteres et båndsystem på skårlæggeren.

- Ved blot at montere en plade bag sneglene, så kan de samle materialet ind mod midten i stedet for at kaste det bagud.

- Til helsæd og bælgplanter er denne løsning ganske unikt, og med en arbejdsbredde på 10 meter kan vi lave skår i eksempelvis helsæd, så selv de større finsnittere kan blive belastet, fortæller den danske salgschef.

Fordeler lukker selv

Foruden nyheder på græsmarker, så viser Pöttinger også den nye IDS-fordel, hvor det blandt andet er muligt at sektions-aflukke for kornet i kiler og lignende.

IDS-fordeler-hovedet er opbygget som en tragt, hvor det overskydende korn fra de udgange, som vil blive lukket, vil blive sendt rundt i systemet endnu engang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sektionsaflukningen er indelt i fire sektioner, og når der lukkes af, så sørger udmaderen også for at made mindre korn ud i IDS-fordelerhovedet, fortæller Lars Andreasen.