For nylig er det kommet frem, at der hos et stort kinesisk foderfirma, Tangrenshen Group, er fundet afrikansk svinepest-smitte i foder produceret på en af firmaets fabrikker, skriver Tican i deres seneste nyhedsbrev.

- Vi hører jævnligt om nye udbrud af afrikansk svinepest i Kina, og officielt er antallet oppe på 65 tilfælde. Smitten er indtil nu fundet i 17 forskellige provinser, og som det fremgår af kortet spredt over store dele af det enorme land, siger Ove Thejls, administrerende diretør i Tican.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tican har sine informationer om det kinestiske foder fra det internationale blad Farm Journal's Pork.

- Er man først nået dertil, at man ligefrem spreder smitten via en handelsvare som svinefoder, så kan udsigterne til at få situationen under kontrol se endog meget dystre ud. Så kan kinesernes eneste håb på den lange bane være, at det lykkes at få udviklet en vaccine, skriver Tican i deres seneste nyhedsbrev.

Måske håb om vaccine

Fra Universitetet i Madrid meldes der om positive forskningsresultater fra arbejdet med udvikling af en vaccine mod afrikansk svinepest.

- Det er interessant, idet fakultetet for dyremedicin på universitetet i Madrid anses for at være blandt de førende på området og har et nært samarbejde med Verdensorganisationen for dyresundhed, siger Ove Thejls.

Tican er en international fødevarevirksomhed med produktion og salg af fersk og frosset svinekød til detail- og industrikunder. Firmaet har specialiseret os i svineslagtning, opskæring og udbening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet driver SB Pork i Brørup og eksporter haler, tæer og hoveder til Kina. Sidste år eksporterede firmaet 33.000 tons.