Det er regnskabstid for mange virksomheder, inklusive de danske banker. I dag har landets største realkreditinstitut, Nykredit, fremlagt status på første halvår af 2018.

- Det går godt i Nykredit. Det halvårsresultat, vi fremlægger i dag, er ganske vist ikke på højde med sidste års rekordniveau, men i forhold til forventningerne er dagens resultat meget tilfredsstillende. Især er det positivt, at den stærke vækst i forretningen fortsætter. Vi har kundetilgang og udlånsvækst i både Nykredit Bank og Totalkredit, og formuen under forvaltning vokser fortsat markant, siger koncernchef, Michael Rasmussen, i forbindelse med regnskabets offentliggørelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Færre udlån til primære erhverv

Trods tilfredsheden har banken haft nedgang i både indtægter og resultat efter skat, viser regnskabet. I første halvår af 2017 havde banken indtægter for 7,4 milliarder kroner, samme periode i år melder om indtægter på blot 6,3 milliarder. Resultatet før skat i de første seks måneder af 2018 var 3,2 milliarder kroner; det var 5,4 milliarder kroner i samme periode i 2017.

Et nærmere kig på regnskabet afslører, at bankens udlån og garantier til branchen "landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri" er faldet fra 4645 millioner kroner pr. 31. december 2017 til 3194 millioner kroner pr. 30. juni 2018.