Det varme vejr betyder, at planter er afblomstret tidligt.Det giver både dårlig honninghøst ved sommerens anden tømning samt mulige konsekvenser for næste års bifamilier, hvis de nye larver ikke når at få mere pollen, inden vinteren indtræffer. Det fortæller flere fynske biavlere ifølge Fyens Stiftstidende.

- Vi troede, vi ville få århundredets honninghøst. Men det har ikke regnet siden den første uge i maj, siger Bent Poulsen til avisen. Han er biavler i Kelstrupskov, lidt nordøst for Vissenbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere i år så det godt ud, men det har ændret sig, melder Bent Poulsen.

- Jeg har lige været ude og hente anden høst. Der var næsten ingenting, siger Bent Poulsen.

Når planterne visner, mindsker det også den pollen, der er livsnødvendig for at udvikle de nyudklækkede larver. Uden den kan næste års bifamilier blive meget små.

Avisen har også talt med Jens Andersen fra Lindved Frugt ved Odense. Han er som frugtavler afhængig af bier og insekters bestøvning.

- Det kan have kæmpe konsekvenser, hvis der ikke er bier nok, for så kan de ikke kan bestøve ordentligt. Du vil kunne se det på udbyttet på plantagen, hvis der kommer meget færre bier, eller de helt forsvinder. Og hvis der bliver dårligt vejr næste forår, har vi især brug for dem.For os er det næsten sådan, at jo flere bier, jo bedre er det på alle måder, siger Jens Andersen til Fyens Stiftstidende.