Politikerne skal for alvor have øjnene op for de store problemer, som ammoniakreglerne pålægger landbruget og ikke mindst naturen.Derfor samles over hundrede landmænd i dag til stormøde i Vingsted.

Det skriver Landbrug&Fødevarer i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne samle hele erhvervet for at understrege, at det her er et kæmpe problem for dansk landbrug. Derfor glæder det mig også, at så mange bakker op om arrangementet, siger Martin Merrild, der er formand for Landbrug & Fødevarer.

Bag stormødet står Landbrug & Fødevarer, Bæredygtigt Landbrug, Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, Danske Svineproducenter, Danske Minkavlere og sektionerne Fjerkræ, Svineproduktion og Kvæg i L&F.

Sammen kæmper organisationerne for at få ændret ammoniakreglerne, der i 2011 blev strammet så meget, at det forhindrer udvikling i den danske husdyrproduktion. Nogle landmænd bliver sågar tvunget til at afvikle deres produktion over en årrække uden nogen form for erstatning.

Det sker på trods af, at landbruget har nedbragt udledningen af ammoniak med 44 procent fra 1990 til 2015.

Landbrug & Fødevarer håber nu på, at politikerne vil sætte fuldt tryk på arbejdet med en ny målrettet ammoniakregulering, der skal tage udgangspunkt i, at landbrug og natur kan gå hånd i hånd.